Múltunk

Harmónia – Rend-Band Gyermekkórus & Zenekar

Mottónk: „zene az életünk”. Elődünk a Harmónia – Rend-Band Gyermekkórus & Zenekar a gyönki általános iskola és a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium tanulóiból álló könnyűzenei formáció.
A zenekart 2014-ben Schmidt Péter alapította, az énekkar pedig 2015-ben Häuszer Beáta vezetésével alakult meg. Péter és Beáta közös útja 2016 elején kezdődött.
A zenekarral és az énekkarral együtt színesítjük az iskolai ünnepélyeket, helyi, környékbeli, valamint az országos fesztiválokat, céges rendezvényeket, ahol rendszeresen vastapssal zárjuk műsorunkat.
Repertoárunkban német nemzetiségi zene, magyar népzene és főképp könnyűzene szerepel. Dalainkat van, hogy a gyerekek választják ki, mikor melyiket tanuljuk meg és vigyük el egy-egy rendezvényre. Növendékeinket a zene szeretetére, tiszteletére, értésére és művelésére neveljük. Fontosnak tartjuk a „művészeti” neveléssel együtt megvalósuló napjainkban mindinkább hiánypótló, személyiségfejlesztő hatást, amellyel gazdagítjuk, segítjük a gyermekek szellemi és érzelmi fejlődését, általános műveltségének kiszélesítését. Ez arra ösztönzött minket, hogy létrehozzunk egy alapítványt 2016-ban „Sulizene a Gyermekekért” elnevezéssel.Kórusunk a Landesrat Országos Német Nemzetiségi kórusversenyen KIEMELT ARANY fokozatot nyert el.
Próbáink jó hangulatban igényes munkával folynak. Támogatóinknak köszönhetően az ország több területén koncertezhetünk. Meghatározó fellépésünk volt 2018-ban a Budapesten megrendezett Országos Mérnökbálon, mely műsorunk sikere után újabb nagy hazai rendezvényekre kaptunk felkérést.
A minőségi munkánk, egyedi hangzásvilágunk gyorsan terjedt kis országunkban.
Több neves zenész, zenei szakember, cégvezető szavaival élve,
„az országban kuriózum a produkciótok”,
„Zászlóvivők vagytok e műfajban”,
„Ezekkel a gyerekekkel csatát lehet nyerni.”
A gyermekkórus több szólamban énekli a könnyűzenei slágereket, élő diákzenekari kísérettel.
A nem mindennapi zenekar siker története 2017. február 17-én kezdődött az iskolai Suli farsangon, ahol többek közt előadtuk a P-Mobil: Menj tovább, illetve a P-Box: A Zöld, a Bíbor és Fekete című dalát is.
Hatalmas siker volt!
Két héttel a suli farsang után már az egész ország hallott rólunk, sőt még határon túli hírportál is írt csapatunkról. Megvalósultak a régi nagy álmok. Szerepeltünk több médiában, a Duna tv reggeli műsorában, ellátogatott a kórushoz a P-mobil együttes, akikkel közösen zenélhettünk, valamint átléphettük az országhatárt is. Nagy öröm volt számunkra az is, amikor láttuk, hogy egy-egy gyermek a fellépések során ismerhette meg pl. a Balatont.
Zenei repertoárunkat folyamatosan bővítjük.


Média megjelenések:


Média megjelenések:


TLG Acoustic

A TLG Acoustic Cover Band egy akusztikus formáció, amiben a diákok tanáraikkal közösen zenélnek. A jó hangulatú felkészülések mellett alkalom nyílik kisebb nagyobb fellépésekre, ahol a közönség lelkesen, örömmel fogadja a bandát. Repertoárban magyar, angol, német és francia dalok szerepelnek.

Több


Jelentkezz most!

Jelentkezés